Tarinamme
1974 oli fantastinen vuosi. Kaukana Englannnissa punkliike oli parhaillaan nousemassa pinnalle, mutta täällä Pohjolassa irokeesi oli vielä jotain, josta kerrottiin vain intiaanitarinoissa.
Me pädimme muilla tavoin - tanssimme diskoa platform-kengissä, tiukoissa pikeepaidoissa ja levenevissä farkuissa, lauloimme progelauluja sandaaleissa ja kaftaanissa, rauhanmerkki kaulassa.1974 oli myös vuosi, jolloin hemmottelimme vieraitamme jäätelöjuomilla, voileipäkakulla, Lentävällä Jakobilla, fonduella ja havaijilaisilla vuoilla. Litra maitoa maksoi Ruotsissa 1 kruunua ja 35 äyriä, ja vuosi 1974 oli myös vuosi, jolloin aloimme valmistaa START! -granoloita.
Halusimme jo tuolloin kulkea omaa tietämme ja päätimme tehdä juuri sitä, miltä meistä tuntui – sen sijaan, että olisimme tehneet sitä mitä muutkin. Koska jos olemme rehellisiä, "juuri oikea" on melko tylsä sana.
Haluamme lisätä sen pienen ylimääräisen, kun tarjoamme aamiaista, emmekä pelkää lisätä reilusti ylimääräistä ja elää tässä hetkessä.
Alkuperämme - kauramme
Tänään, kuten silloinkin, ruotsalaiset maanviljelijät kylvävät kauramme keväällä ja korjaavat sadon syksyllä. Koska kun halutaan tehdä jotain todella hyvää, sen on myös tultava jostakin todella hyvästä.
Kun kaura saapuu myllyllemme Järnassa, Ruotsissa, paahdamme sen uunissa kullankeltaiseksi, rapeaksi ja maagisen pähkinäiseksi maultaan. Kaurasta – yhdessä marjojen, hedelmien ja pähkinöiden kanssa – tehdään mielestämme kaikkein maukkain granola.
Ja lisäksi. Käytämme kauran kuoret polttoaineena kattilassamme ja toimitamme vihreää energiaa paitsi tehtaallemme, myös meidän 1400 lähimmälle naapurillemme. Mielestämme se on itse asiassa aika hyvin tehty.